Bitvilág

Bitvilág

A weboldalad titkos fegyvere: technikai SEO trükkök a csúcsra!

2024. április 29. - N.Ferenc

A weboldalad titkos fegyvere: technikai SEO trükkök a csúcsra!

 

A technikai SEO (keresőoptimalizálás) a weboldal műszaki beállításaira és optimalizálására összpontosít, hogy a keresőmotorok (pl. Google) könnyebben felfedezhessék, feltérképezhessék, indexelhessék és végül megjeleníthessék weboldaladat a keresési eredmények között. Olyan, mintha kitisztítanád és rendbe szednéd a weboldalad házát, hogy a vendégek (keresőmotorok) könnyen bejárhassák és megtalálják benne, amit keresnek.

seo-search-engine-optimization-modish-ecommerce-online-retail-business-showing-computer-screen_31965-225373.jpg

Íme néhány fontos technikai SEO szempont:

Weboldal struktúra és mélység: A weboldal felépítésének logikusnak és könnyen áttekinthetőnek kell lennie mind a látogatók, mind a keresőmotorok számára. A tartalmak hierarchikus elrendezése segíti a keresőmotorokat a weboldal megértésében.
URL-ek struktúrája: Az URL-eknek (weboldal cím) leíró jellegűeknek és könnyen érthetőnek kell lenniük, mind a felhasználók, mind a keresőmotorok számára.
XML oldaltérkép: Az XML oldaltérkép olyan fájl, amely felsorolja a weboldal összes fontos oldalát, és megkönnyíti a keresőmotorok számára a weboldal teljes feltérképezését.
Robots.txt: Ez a fájl szabályokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy a keresőmotorok mely oldalakat látogathatnak meg és indexelhetnek a weboldalon belül.
Duplikált tartalom: A technikai SEO fontos eleme a duplikált tartalom kezelése. Ha a weboldaladon több azonos vagy nagyon hasonló tartalom található, akkor a keresőmotoroknak nehézséget okozhat, hogy melyik tartalmat rangsorolja a keresési eredmények között. A kanonizálás segít abban, hogy a keresőmotorok a megfelelő tartalmat indexeljék.
Átirányítás és nem működő oldalak: A hibás linkeket és nem működő oldalakat javítani kell, hogy a felhasználók és a keresőmotorok is zökkenőmentesen böngészhessék a weboldalt.
Mobile friendly: A weboldal legyen mobilbarát, vagyis optimalizált legyen a mobileszközökön való megjelenítésre. Igen, az elmúlt években a Google egyre nagyobb hangsúlyt fektetett a mobilos felhasználói élményre. Ennek oka részben az, hogy egyre több ember használ mobil eszközöket, mint például okostelefonokat és tableteket, a böngészéshez és az internetes tevékenységeikhez. Ennek eredményeként a Google keresőmotorja és más szolgáltatásai is folyamatosan fejlesztik a mobilbarát felhasználói élményt. A Google fontos szempontnak tekinti, hogy a webhelyek mobilbarátak legyenek, vagyis könnyen böngészhetők legyenek kisebb képernyőn is, és gyorsan betöltsenek mobil eszközökön. Emellett a mobilbarát webhelyek előnyt élveznek a Google keresési eredményeiben is, hiszen a Google algoritmusai kedvezőbben értékelik azokat a webhelyeket, amelyek jobban alkalmazkodnak a mobilplatformokhoz. Ezen túlmenően a Google bevezette a mobil első indexelést, ami azt jelenti, hogy elsődlegesen a mobilverziót veszi figyelembe egy webhely értékelésekor és rangsorolásakor. Ez a változás még inkább hangsúlyozza a mobilbarát tervezés és tartalom kritikus fontosságát a Google keresési eredményekben való jó teljesítmény szempontjából.
SSL tanúsítvány (HTTPS): Az SSL tanúsítvány titkosítja a weboldaladon zajló kommunikációt, és biztonságosabbá teszi a felhasználói élményt. A Google előnyben részesíti a biztonságos HTTPS oldalak megjelenítését a keresési eredményekben.
Betöltési sebesség: A weboldal gyors betöltődési sebessége elengedhetetlen a jó felhasználói élményhez és a keresőmotorok rangsorolásához is.
Strukturált adatok: A strukturált adatok olyan kódolt információk, amelyek segítenek a keresőmotoroknak jobban megérteni a weboldal tartalmát. Ez gazdagabb megjelenítést eredményezhet a keresési eredményekben.


A technikai SEO folyamatos munka, és fontos, hogy optimalizáld a weboldaladat a legújabb keresőmotoros irányelvek alapján.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bitvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr2318392745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása